Tark Sadam

Tark Sadam on liiklusvoogude juhtimise süsteem Tallinna Sadamale, mis pakub mugavat eelregistreerimise ja registreerimise võimalust ning tagab parema järjekorra juhtimise võimekuse mitme laevaoperaatoriga sadamatele. Targa Sadama eesmärk on vähendada ajakulu sadamas, pakkudes sõidukiga reisijatele terviklikku ja loogilist teenust.

Reisijatenumbrid on pidevalt kasvanud, kuid sadamad on jäänud samaks, mis loob sadamatele väljakutse, kuidas sellistest tingimustes jätkuvalt kvaliteetset teenust pakkuda. Mitmed linnasadamad ei saa füüsiliste piirangute tõttu laieneda, mis loob vajaduse vertikaalse integratsiooni järele. See tähendab olemasolevate ressursside võimalikult optimaalselt kasutamist, et luua lisaväärtust nii ettevõttele, äriklientidele kui lõpptarbijatele.

Targa Sadama lahendus hõlmab unikaalset automaatset registreerimissüsteemi ja numbrimärgi registreerimise lahendust sõidukiga reisijatele. Lahendus lihtsustab sõidukiga reisijatele kogu protsessi – alustades eelregistreerimisest veebis kuni automaatse registreerimiseni ning täisautomaatse liikluse juhtimiseni sadamas, mis aitab reisijad mugavalt pardale.

Targa Sadama lahenduse Tallinna Sadamale töötas välja rahvusvaheline tarkvara- ning ärikonsultatsioonide ettevõte Nortal.

Targa Sadama eelised:
•Olemasolevate ressursside optimaalsem kasutus
•Kiiremad protsessid ja parem reisikogemus
•Lühem ooteaeg sadamas tänu automaatsetele süsteemidele
•Väiksem ajakulu sõidukite laadimisel laeva
•Keskkonnasõbralik sadam – väiksem õhureostus ja vähem CO2-heitmeid tänu lühemale ooteajale töötava mootoriga

Kontakt:
Jaanus Loitmaa
Projektijuht
E-mail: jaanus.loitmaa@nortal.com
Phone: +372 565 5858