Tark Sadam

tark sadam

Tark Sadam on liiklusvoogude juhtimise süsteem, mis pakub mugavat eelregistreerimise ja check-in’i võimalust ning efektiivseid ja paindlikke lahendusi sadamaala liikluse korraldamiseks. Targa Sadama eesmärk on vähendada ajakulu sadamas, pakkudes sõidukiga reisijatele terviklikku ja loogilist teenust. Lahendus on loodud eelkõige mitme laevaoperaatoriga sadamatele.

Reisijatenumbrid pidevalt kasvavad, kuid sadamate läbilasevõime jääb samaks. See on sadamate jaoks suur väljakutse, kuidas sellistes tingimustes jätkuvalt kvaliteetset teenust pakkuda. Mitmed linnasadamad ei saa füüsiliste piirangute tõttu laieneda, mis tähendab, et sadamaala on vaja majandada efektiivsemalt. Tark Sadam aitab suurte infoekraanide abil sadamaala paindlikult ümber kujundada ning erinevad digitaalsed mõõtesüsteemid ja automatiseeritud läbipääsuväravad võimaldavad liiklust sujuvalt juhtida.

Targa Sadama lahendus hõlmab unikaalset automaatset registreerimissüsteemi ja numbrimärgi tuvastust. Lahendus lihtsustab sõidukiga reisijate jaoks kogu protsessi – alates reisi eelregistreerimisest veebis kuni automaatse check-in’i ning täisautomaatse liikluse juhtimiseni sadamas, mis aitab reisijad mugavalt pardale.

Targa Sadama eelised:

  • Parem kasutajakogemus sõidukiga reisijatele alates pileti registreerimisest kuni pardale sõiduni. Tänu automaatsele numbrimärgi tuvastusele pole vaja piletit näidata.
  • Personaliseeritud sõidujuhised sadamaalal. LED-ekraanid juhivad iga reisija sujuvalt läbi piletikontrolli ja sõidukite kogumisala.
  • Automaatne sõidukite kõrguse, laiuse, pikkuse ja kaalu mõõtmise süsteem, mis kontrollib pileti olemasolu ja vastavust.
  • Lühem ooteaeg sadamas tänu automaatsetele süsteemidele ja väiksem ajakulu sõidukite laadimisel laeva.
  • Olemasoleva sadamaala ja ressursside optimaalsem kasutus.
  • Lahendus sobib ühe või mitme laevaoperaatoriga sadamatele.

Targa Sadama lahenduse töötas Tallinna Sadamale välja rahvusvaheline tarkvara- ning ärikonsultatsioonide ettevõte Nortal. Lahendus on hetkel kasutusel 7 sadamas.

Kontakt:
Jaanus Loitmaa
Projektijuht
E-mail: jaanus.loitmaa@nortal.com
Telefon: +372 565 5858
www.nortal.com