Varajase hoiatuse süsteem SILLE

Datel on tarkvaraettevõte, kellel on pikaajaline kogemus erinevate kaardirakenduste loomisel,  ruumiandmete analüüsil ja visualiseerimisel, samuti erinevate valdkondade järelevalvesüsteemide arenduses nii Eestis kui ka mujal maailmas. Satelliidi andmetel baseeruvate süsteemide loomisel teeme arenduskoostööd Euroopa Kosmoseagentuuriga ning ülikoolidega mitmel kontinendil.

Maa kaugseire satelliidi Sentinel – 1 andmetel baseeruv varajase hoiatuse süsteem SILLE suudab jälgida suuri infrastruktuure kõikjal meie planeedil, tuvastada suurte infrastruktuuride – nt sillad, maanteed, torujuhtmed, sadama- ja kaevandusalad, suurhooned – nihkumise või vajumise kuni 1 mm täpsusega. Uudne teenus aitab ennetada infrastruktuuride lagunemisest tulenevaid õnnetusi ning suurendab seeläbi ühiskonna turvalisust.

Eelised:
• 
teenus, mis võimaldab lihtsal moel infrastruktuuride vajumise või tõusmise täpset jälgimist
 kosmosetehnoloogia igaühe kasutuses (SAR – radar)
 võimalus vaadata ajas tagasi – andmed alates 2014 aasta lõpust
 regulaarselt uuenevad andmed – olukorra muutumise seire

Kontakt:
Jaanus Sulakatko
Projektijuht
tel: 5260 039
jaanus.sulakatko@datel.ee